Individuele begeleiding

Geestelijke begeleiding en individuele opstellingen – Carla
Als mens kom je vroeg of laat momenten in het leven tegen waarop je wordt stilgezet, soms zelfs geen woorden hebt en alles wat je zorgvuldig hebt opgebouwd overhoop lijkt te liggen. Dit kan veroorzaakt worden door verlies van een liefste mens, een scheiding, andere levensfase, door…..
Alles wat zeker leek komt in een ander perspectief te staan, ook wat jij geloofde en waar jij je inspiratie en levenskracht vandaan haalde lijkt te wankelen.

Soms heb je een luisterend oor nodig of iemand die je helpt de wirwar van je leven te ontrafelen en die een eindje met je oploopt. Het kan belangrijk zijn je levensverhaal te vertellen en opnieuw in kaart te brengen en is het waardevol je bronnen te (her) ontdekken. Die iemand wil ik graag voor je zijn. Natuurlijk maken we eerst in alle vrijheid kennis met elkaar en bespreken we welke route jij wilt volgen. Hierbij is ook een individuele opstelling mogelijk.

Gesprekstarief: € 70 per gesprek

Hulp bij psychische klachten en coaching – Henk
Je kunt bij Henk terecht voor individuele gesprekken als er bijvoorbeeld sprake is van emotionele problemen, uitputtingsklachten, stressklachten, negatieve gevoelens of problemen met verwerking van pijnlijke gebeurtenissen. Dit kan gevolgen hebben in het dagelijks functioneren, zowel privé als op het werk. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende therapievormen en inzichten op gebied van Acceptance and Commitment Therapy, Cognitieve therapie, Mindfulness en Interactievaardigheden.

Gesprekstarief: € 70 per gesprek

Activiteiten voor Villa Balans – Carla en Henk
In 2016 is de Vrije Verbinding een samenwerking aangegaan met Villa Balans.
Villa Balans wil aandacht vragen voor de moeilijke positie van partners van mensen met psychische klachten. Ze begeleiden en coachen de ‘partners van’ en brengen ze samen om hun verhaal te delen en elkaar te steunen. Villa Balans verzorgt preventieve activiteiten om te voorkomen dat gezonde partners ziek worden o.a. met behulp van psycho-educatie, coaching, cursussen en contact met andere ‘partners van’. Villa Balans is er voor ‘partners van’, huisartsen, POH GGZ, GGZ-instellingen, werkgevers (HR-professionals) en Gemeenten (WMO).
Carla en Henk zijn coaches van Villa Balans voor de noordelijke regio van Nederland.

Individuele coaching Villa Balans
Hoe blijf je overeind als gezonde partner van iemand met psychische klachten? Waar vind je ondersteuning en antwoord op je vragen? Wie kijkt er met je mee in de dilemma’s waar je mee te maken hebt? Met de coach ga je op zoek naar een manier om goed te zorgen voor jezelf. We stellen jouw vragen centraal, of die nu praktisch en alledaags zijn of dieper liggen. Ook in de coaching werken we met onze beproefde methode ‘Het Huis van je Leven’: kijken naar je leven als een huis met verschillende kamers, die staan voor verschillende levensgebieden. Goed leven is goed zorgen voor alle kamers van je leven. Juist in jouw specifieke situatie. In de individuele coaching sta jij centraal, met volop aandacht voor jouw bijzondere omstandigheden. Maar de coach kijkt ook met je naar manieren om te delen met anderen en hulp te vragen als je die nodig hebt, zodat je na de coaching beschikt over een steunsysteem.
De intake is altijd gratis. Een pakket van 5 gesprekken kost € 300, -. Veel werkgevers zijn bereid de kosten van coaching (deels) te vergoeden. Voor nadere info zie: Villa Balans.