Cursus “Op Weg”

Het beeld is oeroud: je leven als een reis beschouwen. In de cursus Op Weg laten Carla Boven en Gert Wijnstok je stilstaan bij thema’s van onderweg. Een gebeurtenis of vraag in je leven, die de vanzelfsprekende gang hebben verstoord,  kunnen aanleiding zijn om mee te doen. Maar ook als alles zijn gangetje gaat, nodigen we uit, want deze cursus geven je dan nieuwe energie voor jouw reis door het leven.

De cursus bestaat uit vier woensdagavonden in het najaar, steeds om de drie weken. Vooraf is er een introductie om je uit te nodigen mee te doen en alvast kennis te maken met een paar werkvormen. Die komen uit verschillende vakgebieden en methodes, waarin Carla en Gert zich hebben bekwaamd, zoals Psychodrama, Geestelijke Begeleiding en Huis van je Leven.

Psychodrama is een praktische manier om naar je leven te kijken, het ter hand te nemen en te veranderen. Je praat niet over jezelf, maar door in beweging te komen en te spelen met verhalen kun je zicht op je eigen levensverhaal krijgen. Je bent kijker, speler en regisseur. We gebruiken hierbij Bijbelverhalen of andere waardevolle verhalen omdat we ons hierin kunnen herkennen.

Huis van je Leven Methode is gebaseerd op de metafoor van een huis. Een huis met verschillende kamers die staan voor de verschillende levensgebieden. Goed leven is goed zorgen voor alle kamers van je leven. Een huis kun je inrichten, vormgeven er zo jouw thuis van maken. Een huis vraagt ook om onderhoud. Daarom sluit deze metafoor zo goed aan bij het leven. Door het bezoeken van alle kamers in het ‘Huis van je Leven’ en gerichte vragen of opdrachten, ontdek je wat je echt wilt en belangrijk vindt. Daarnaast sta je stil bij je eigen kracht door het ontdekken van jouw talenten en waarden.

Thema’s en data
1e bijeenkomst:       Introductieavond en kennismaking

2e bijeenkomst:       Vragen

3e bijeenkomst:       Leegte

4e bijeenkomst:       Verbinding

5e bijeenkomst:       Overgave

Indien de coronamaatregelen het toelaten zal deze cursus in loop van 2022 weer plaatsvinden. Heb je belangstelling dan kun je dat alvast laten weten en krijg je tijdig bericht wanneer de cursus van start gaat.

Plaats en tijd
Elke bijeenkomst duurt twee uur, van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur is er inloop en ontvangst in Zingevingsboerderij Vrije Verbinding, Voskuilerdijk 68, 8094 PW Hattemerbroek.

Kosten
Kosten voor de hele cursus, inclusief koffie/thee/koek €175,-.
Het minimum aantal deelnemers is zes, het maximum tien.

Meer informatie en opgave
Carla Boven, email: info@zingevingsboerderij.nl ; telefoon: 06 25067701
Gert Wijnstok, email: gertwijnstok@gmail.com; telefoon: 06 10459883

Carla Boven werkt als pastor op Centrum de Hezenberg in Hattem en woont/werkt op de Vrije Verbinding.
Gert Wijnstok is dominee in de Protestantse Kerk in Nederland. Naast cursussen en studiedagen elk afzonderlijk hebben zij samen Geestelijke Begeleiding, Psychodrama en Huis van je Leven gedaan.